emas dan wanita

http://jutawanglobal2010.blogspot.com http://rakanblog4u.blogspot.com http://rakanblog4u.blogspot.com

Sunday, August 7, 2016

PELUANG PERNIAGAAN, SAUDAGAR EMAS

http://jutawanglobal2010.blogspot.com
Malaysia:
Head Office:
Emas GLobal Marketing,
2-23A,Tingkat 1. Rampai Town Centre, Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur, Malaysia.

Indonesia:
Head Office:
PT Luckyana Indovestama
No.50. komplek Patra 2,Jalan Jend ahmad Yani By Pas,Cempaka Putih Jakarta Pus

____________________________________________________________________

Asalammualaikum, salam hormat, salam bahagia kepada semua pengunjung blog saya ini, terlebih dahulu saya ingin merakam ucapan ribuan terima kasih tidak terhingga kepada anda kerana sudi melayari blog saya ini.

Sebenarnya saya telah berkecimpung dalam dunia emas ini selama lebih kurang 15 tahun. Saya banyak membeli barang kemas untuk pakaian isteri dan anak-anak. Waktu itu jongkong emas tidak terkenal walau ada. Kalau adapun tak mampu untuk kita membelinya kerana mahal disebabkan berat jongkong emas hanya dibuat 1 kg ke atas. Walau waktu itu lebih kurang tahun 1985 ke 1990 harga emas begitu rendah berbanding harga sekarang yang melampaui harga semasa. Begitulah keadaan emas yang nilainya tidak sama berbanding mata wang. Seawal 80an ke 90an harga emas hanya dianggaran bawah rm100 segrm. Harga waktu itu lebih kurang Rm55-00 ke RM70-00 sahaja.

Hari ini hargan emas mengikut pasaran turun naik semasa mencecah antara RM150 ke RM158 segrm. Bayangkan jika waktu ditahun 80an kita telah mengumpul emas walau sedikit demi sedikit sudah tentu membukit dan nilainya kini amat menguntungkan.Tak semua orang berminat untuk menyimpan emas sebagai pelaburan jangkamasa panjang atau lebih dikenali pasaran hadapan kerana waktu itu kita tidak didedahkan dengan aktiviti nilai emas berbanding sekarang. Kalau adapun yang berhasrat menyimpan emas diwaktu itu namun tak tercapai kerana pendapatan rendah dan kurang berkemampuan.

Saya hendak memberitahu anda bahawa semua orang kaya yang kaya terus kaya tidak menyimpan duit berjuta-juta ringgit. Mereka menyimpan dalam bentuk aset. Antaranya rumah, tanah dan emas menjadi pilihan utama. Saya tidak perlu menjelaskan kenapa mereka membeli dan menyimpan aset ini, sedia maklum anda tentu faham. Sebab itu kekayaan mereka berlipat kali ganda, sebenarnya dinilai dalam bentuk aset yang berbilion-berbilion. Jika dalam bentuk mata wang, mereka kuatir akan berlakunya perubahan pemerintah atau berlakunya perang yang menyebabkan mata wang tidak laku. Justeru itu bagi ahli-ahli perniagaan mengutamakan emas sebagai pegangan modal masa hadapan jika berlakunya kejatuhan mata wang sesebuah negara itu.

Setelah saya pandang dan fikirkan cara mana dapat kita berkongsi bersama dalam memonopoli kekayaan emas ini seperti mereka, saya telah merancang satu plan pemasaran cepat dapat untung dengan konsep perniagaan berkumpulan. Konsep ini tidaklah sama konsep MLM
atau skim cepat kaya. Saya merancang untuk menentukan setiap individu yang bersama dalam palan pemasaran berkumpulan ini meraih ke untungan bukan ribaq. Keuntungan bila menjual, rugi jika tidak menjual. Yang dikatakan rugi jika tidak menjual ialah, andai kata anda beli tapi tidak berusahauntuk memulakan perniagaan ini, maka anda terus-menerus rugi sekalipun tidak rugi dalam membeli emas itu seperti mana anda membeli produk yang boleh luput tarikh dan susah untuk dijual. Berbanding emas ianya tidak akan susut nilai atau ada tarikh luput. Malah emas, kalau disimpan seberapa lama, makin lama semakin berharga dan tinggi nilailnya.

Perancangan plan perniagaan berkumpulan yang saya sertakan dibawah ini bertujuan untuk menggalakkan anda berniaga sesuatu yang tidak basi. Modal yang rendah, untung yang meningkat dan kerja yang tidak remeh. Sebut pasal emas semua orang tahu dan semua orang hendak memiliki emas walau mereka tak cukup wang , namun keinginan tetap segar untuk memiliki walau sejangut emas untuk anak isteri. Jadi tidak salah bagi saya berfikiran terbuka posittif dalam memberikan idea untuk kita semua sama-sama berniaga dalam alaf baru dunia global ini di mana bertunkar konsep perniagaan kecil-kecilan seperti menjual nasi lemak atau buger kepada kecil-kecilan dalam perniagaan emas.

Emas Global satu inovasi kepimpinan bermoral dan berstatus untuk mereka yang memikirkan kegemilangan masa depan terutama setelah kita semua berusia bergelar orang lama dan ketika itu kita dilindungi dengan kemewahan sedia ada hasil usaha titik peluh kita dari sekarang. Maka kehidupan kita semakin bermoral disegani dan dihormati kerana kita punya aset melimpa ruah untuk melindungi kita dikala kita terlantar dalam masalah kesihatan. Akhir kata saya ingin berpesan dua perkara penting iaitu:-

Pertama: Bila kita mendengar sesuatu kita perlu ambil tahu, bila kita ambil tahu kita teruskan dengan membuat satu perancangan yang bijak. Bila perancangan yang bijak telah ada dalam hati kita maka teruskan dan usahakan. Keputusan dalam hati kita mengambil tempat untuk meletakkan kita ke suatu landasan yang betul.Tidak kiralah keputusan itu "ya" atau "tidak'. Jika keputusan itu berlandaskan perkataan "ya" atau "tidak" maka itu keputusan mutamat. Jangan memutar belitkan keputusan hati kita daripada "ya" kepada "tidak" atau "tidak" kepada "ya' kerana hasilnya kita gagal.

Kedua: Apabila ada perancangan, jangan letakan perancangan itu di belakang, sebaliknya letak perancangan itu di depan kita supaya mudah untuk kita menghala tuju segala perancangan kita. Maksudnya kita sentiasa melaksanakan segala agenda perancangan kita. Rancang keperluan, rancang matlamat, rancang pergerakan sama ada minda atau naluri kita. Sebab itu ada orang berkata "tak sedap hati" atau "Curiga" dalam sesuatu keputusan. Maka usah berganjak dari keputusan pertama dari naluri hati dan perasaan kita. Sebab sesuatu perkara yang sering kita teragak-agak akan memudaratkan kita kerana kita sering dilanda perasaan tidak setabil atau dalam kedudukan tidak menentu hala tuju.

Justru itu sebelum kita bertindak kita fikir-fikirlah dahulu. Minat mencuba ada dua perkara terjadi iaitu satu: "berjaya" dan kedua "gagal". Namun di antara berjaya dan gagal, perkataan "gagal" atau kegagalan adalah ilmu paling berguna dan berharga untuk kita. "Berjaya"adalah kemenangan paling bernilai untuk diri kita. Maka bertindak untuk mencuba, kita perlu berani menghadapi satu perkara utama iaitu KEGAGALAN. Namun sebenarnya tiada kegagalan maka tiada kejayaan. Falsafah orang yang berjaya:- kejayaan ada di mana-mana, kegagalan adalah pertunjuk paling berharga. Orang yang berjaya tidak pernah mengeluh apabila didalam kepayahan dan kegagalan. Perintis terbaik menentang kegagalan ialah sentiasa belajar dari apa yang kita tidak tahu, ringankan mulut bertanya, ringankan jari jemari menotakan ilmu, ringankan hati banyak membaca, ringankan naluri dengan sering berdoa untuk berjaya kerana sesuatu kebaikan itu datangnya dari yang Maha Esa.

Selamat berusaha, selamat maju jaya, wasalam...

___________________________________

Pada 10hb.Oktober.2010 Emas Global telah melancarkan satu lagi peluang perniagaan emas untuk anda dengan modal yang minima. Peluang ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia/Indonesia/Brunei dan Thailand.

Sempena pelancaran ini Emas Global mencari anda yang berminat menjadi agen daerah di setiap negeri seluruh Malaysia. Anda yang berminat bolehlah mengisi borang permohonan yang disediakan dalam blog ini. Di bawah ini disediakan plan program perniagaan Emas Global.

SKIM AGEN DALAM SAUDAGAR EMAS JONGKONG:
Photobucket

BAGAIMANA PROGRAM PLAN EMAS GLOBAL INI DIJALANKAN?

LANGKAH 1
Untuk memulakan langkah pertama, anda perlu membeli Jongkong Emas 999.9 (1 grm) bernilai RM338.00. Ini untuk permulaan pembelian. Tiada pembelian seterusnya setelah menjadi ahli. Tujuannya untuk anda memulakan perniagaan menjual kepada rakan-rakan atau saudara mara. Harga yang anda perlu jual pada mereka ialah RM338.00. Mereka juga boleh menjual kepada rakan-rakan mereka dengan harga yang sama.

LANGKAH 2
Perkenalkan projek saudagar emas ini kepada kawan-kawan, saudara-mara, kaum keluarga untuk membeli jongkong emas nilai yang sama.

LANGKAH 3
Seorang pelanggan baru yang membeli jongkong emas ini melalui anda, anda akan menerima komisyen RM10 selain komisyen kumpulan iaitu RM30.00 setiap seorang.

LANGKAH 4
Jika anda ingin berniaga untuk memajukan diri anda mulakan memperkenalkan kepada rakan -rakan baru.
(Langkah ini pun jika anda berminat dan rajin, jika tidak itu terpulang pada anda, tiada paksaan.anda boleh simpan jongkong emas tersebut sebagai aset pasaran hadapan. ) Untuk melancarkan projek jualan kumpulan seperti carta di atas pihak kami akan masukan ahli-ahli baru di ruang yang masih kosong. Anda juga layak mendapat komisyen jualan RM30.00. Kecuali komisyen memperkenalkan RM10.00 tidak akan dibayar kepada anda.

LANGKAH 5
Jika kumpulan anda berjaya dipenuhi 14 rakan niaga baru, Bermakna anda telah berjaya mendapat keuntungan RM450 dari modal yang anda laburkan ketika membeli jongkong emas.

LANGKAH 6
Bermakna anda juga telah memiliki keuntungan pukal melalui simpanan jongkong emas anda. Iaitu: Jongkong pertama RM225 + RM450 = RM675 Anda wajib membeli jongkong emas seterusnya bernilai RM265 untuk akaun ke dua melalui potongan komisyen RM450 tersebut dan bakinya sejumlah RM185 akan dibayar dalam bentuk tunai. Atau anda boleh memilih untuk menjual semula jongkong emas pertama dan menerima komisyen RM450 tersebut (bermakna anda telah menutup akaun. Jika anda menutup akaun, anda akan menerima harga bayaran harga jongkong anda 1 uni RM225. Ini bermakna anda memiliki nilai wang sejumlah RM225 (J1)+RM225 (J2) +RM185=RM635.

Bermaksud: jongkong simpanan/belian yang pertama dibeli balik oleh syarikat RM225

LANGKAH 7
Anda boleh meneruskan membeli stok baru sama ada untuk tujuan simpanan pasaran hadapan atau untuk diniagakan dalam bentuk akaun ke seterusnya dengan harga RM338 seunit jongkong emas 999.9 seberat 1 gram untuk akaun ke dua atau akaun berikutnya.

LANGKAH 8
Tiada sekatan seberapa banyak anda hendak membuka akaun baru untuk tujuan simpanan pasaran hadapan atau untuk diniagakan anda tetap menerima keuntungan.


APAKAH KELEBIHAN PLAN PEMASARAN SAUDAGARA EMAS INI?
1) Tidak perlu beli produk berulang kali untuk menten bulanan seperti jualan langsung (MLM)
3) Hanya sekali membeli dan layak terus berniaga selagi anda tidak menutup akaun.
4)Tidak perlu bimbang produk tidak laku dijual. Boleh di jual atau digadai jika perlu.
5)Tidak perlu pening kepala memikirkan bagaimana hendak meluaskan perniagaan kerana sekalli anda bercerita dengan kawan, sahabat, kaum keluarga, mereka sudah faham.
6) Cukup mudah bercerita menerangkan program pemasaran berkumpulan ini.
7) Inilah perniagaan yang dikatakan untung tak banyak tapi senang diniagakan.
8) Tiada risiko rugi (kecuali hilang).
9) Tidak perlu toup modal kerana nak dapat bonus. Tiada bonus macam MLM tapi ada komisyen tetap terus menerus selagi anda tidak menutup akaun anda.
10)Jaminan perniagaan hayat tanpa sempadan.
11) SEKALI MEMBELI /MENJUAL sampai bila-bila tak rugi, tak perlu susah-susah.
12) Pada peringkat rankaian kumpulan perniagaan ini ada, apabila anda telah berjaya ketahaf akaun 2+1+1+1=5 jongkong emas( iaitu diperingkat akaun rangkaian ke4, akaun terakhir), iaitu akaun penamat rangkaian, anda diwajib memulakan rangkaian baru dengan pembelian 1 jongkong emas seberat 1 gram bernilai RM338.Manakalah 5 keping jongkong emas yang ada dalam simpan anda boleh ditukar kepada 1 keping jongkong emas seberat 5 gram.Atau dinilai dengan mata wang RM sejumlah yang dinyatakan diatas iaitu 1 keping RM225 x 5 keping= RM1125

http://jutawanglobal2010.blogspot.com
JONGKONG EMAS 1 GRAM

*Peringatan:


* Ini bukan skim cepat kaya atau jualan langsung atau skim pelaburan internat yang diharamkan oleh kerajaan.


* Perniagaan ini adalah sah kerana anda mendapat emas tulin dan hukum niaga adalah rugi dan untung.
Perniagaan ini adalah konsep pembelian berkumpulan dan anda perlu mencari, menjual jongkong emas untuk meningkatkan keuntungan.

* Seberapa banyak simpanan jongkong emas anda, anda boleh menjualnya semula di mana-mana kedai emas jika anda memerlukan wang atau melalui kami. Pihak kami akan membeli 1 jongkong emas seberat 1 grm dengan harga RM225 seunit.
Harga ini mengikut turun naik harga Jual balik pasaran.

* Seelok-eloknya simpanlah j
ongkong emas anda untuk pasaran hadapan.Ketika emas naik harga yang tinggi anda bolehlah menjualnya semula.

Untuk tujuan menjadi saudagar emas anda bolehlah mengisi borang permohonan dengan menekan butang klik di bawah ini:-
http://jutawanglobal2010.blogspot.com
KAMI JUGA SEDANG MENCARI ANDA YANG BERMINAT MENJADI AGEN RANGKAIAN PERNIAGAAN EMAS DI SETIAP DAERAH.

Kelayakan:
-Menjadi ahli dalam rangkaian perniagaan emas ini.
-Mempunyai modal permulaan untuk membeli 10 Jongkong Emas sejumlah RM3180.
-Tidak perlu ada kedai atau pejabat. Boleh bermula secara sambilan.
-Tidak perlu pening-pening cari pelanggan. Pelanggan akan berjumpa anda.
-Tetapi jika anda hebat, tidak salahnya anda memperkenalkan projek ini kerana anda akan dapat keuntungan RM10+30=RM40 mengikut carta di atas berkumpulan.

Komisyen yang anda dapat:
-Setiap 1 jongkong emas terjual anda akan mendapat RM20.00.
-Melebihi 100 jongkong ke atas anda akan menerima tambahan RM5.00

Apakah kelebihan Agen?:
- Keuntungan pukal yang menarik.
-Tidak perlu simpan stok lebih dari 10
-Komisyen hayat setahun 2% dari keuntungan syarikat akan diberikan setelah agen genap 1 tahun.

Jadi untuk apa anda fikir-fikir dan tunggu lagi. Hubungi saya sekarang kerana:-

“MASA ITU EMAS DAN EMAS ITU ADALAH NILAI TERTINGGI”

Jika anda berminat sila hubungi saya di talian 017-3226718.
Atau tekan saja di sini, isi borang:-Photobucket

No comments:

Post a Comment